Chcesz zachować fit sylwetkę? Jedz na śniadanie ciastka.
Oczywiście nie chodzi tutaj o pełne białego cukru i tłuszczu wypieki z piekarni czy ze sklepowych pułek.
Mowa jest o podobnych do tego, które przygotowałam dzisiaj przed pójściem na trening.
Dodatek płatków owsianych sprawia , że ciastko jest bardzo sycące, a mąka migdałowa dba o dobre tluszcze w organiźmie. Daktyle nadają mu lekko karmelowego smaku, a dzięki kaszce kukurydzianej uzyskało cudowną konsystencję. Mój wypiek w dodatku był bezglutenowy, ze względu na użycie specjalnych płatków owsianych bezglutenowych. Nie zawiera także jajek ani cukru.
Przepis:
(2 ciastka)
-45g płatków owsianych
-45g mąki migdałowej
-2 łyżki kaszki kukurydzianej
-3 łyżki twarożku sernikowego*
-4 daktyle
-1/3 szklanki mleka
- proszek do pieczenia/soda
-łyżeczka stewii
-olejek migdałowy
Łączymy ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie dolewamy mleko,twarożek i olejek migdałowy. Energicznie mieszamy lub miksujemy mikserem. Dodajemy drobno pokrojone daktyle, mieszamy.
Ciasto przelewamy do 2 kokilek wysmarowanych delikatnie tłuszczem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut.
*można zastąpić jogurtem greckim
Wygląda szalenie apetycznie :)
OdpowiedzUsuńtakie ciacho można wcinać bez wyrzutów sumienia :) smaczne i pełne dobroci!
OdpowiedzUsuńPrezentuje się wspaniale! :)
OdpowiedzUsuńurzekające mini ciasto! (:
OdpowiedzUsuńUwielbiam śniadaniowe ciacha!
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś ochoty :)
Uwielbiam takie ciacha! Nie tylko na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMmm, bardzo smakowite śniadanko :)
OdpowiedzUsuńCiastka mogłabym jeść na śniadanie codziennie, chyba zacznę :)
OdpowiedzUsuńmmm, wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmmm to musi być pyszne !
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na przepis na fit czekoladowe muffinki bez cukru:)
mmm uwielbiam takie ciastka na śniadanie :) u mnie dzis było takie fasolowe , zapraszam ! http://sleeplessincracow.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń