wtorek, 3 czerwca 2014

Lekki owsiany krem bananowo-kokosowy

Miłość do kokosa ma się chyba już w genach.
Dostałam zamówienie od mojego personalnego testera śniadaniowego na coś kokosowego,
a z drugiej strony obiecałam komuś mało wymagający przepis bez piekarnika...
I tak przypomniałam sobie o tym leciutkim kremie owsianym, który jest pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno.
Idealny na każdą pogodę. Kolejne śniadanie z serii ''wegańskie''.
Owsiany krem bananowo-kokosowy
Przepis:
-40g płatków owsianych*
-pół laski wanilii
-łyżka mąki kokosowej
-szklanka mleka sojowego**
-banan
-jogurt sojowy***
-syrop klonowy****
Płatki owsiane gotujemy do wchłonięcia mleka.
Dodajemy do nich mąkę kokosową i ziarenka z połówki laski wanilii.
Miksujemy banana lub rozgniatamy na papkę i przelewamy do owsianki.
Powstały krem przelewamy do miseczek. 
Po przestudzeniu na krem wykładamy 'topping' z jogurtu i syropu klonowego.

*tutaj:bezglutenowe
**można użyć innego roślinnego lub krowiego
***w wersji niewegańskiej można użyć serka wiejskiego/jogurtu naturalnego
****w wersji niewegańskiej miód

5 komentarzy:

  1. Też kocham kokosa <3 Przepis do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  2. "komuś"... :3
    cuuudny ten krem! na pewno niebawem wypróbuję, niech tylko ta mąka kokosowa do mnie dojdzie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No Tobie, Tobie. :D Taki whinessowy krem owsiany. <3

      Usuń
  3. uwielbiam takie kremy, szczególnie te owsiane! kokosowy tym bardziej smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale tu u ciebie pysznie *.*
    Z chęcią dodaje do obserwowanych :-)
    Zapraszam do mnie : glutenfreebreakfast.blogspot.com :-)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)