poniedziałek, 19 października 2015

Waniliowo-czekoladowy "sernik" bez sera z jabłkami.

Przepis:


masa czekoladowa:
80g łyżek mąki kokosowej
10g ciasteczkowej odżywki białkowej (*można pominąć)
czubata łyżka kakao
jajko
1/2 szklanki mleka bez laktozy
stewia

jabłko

Wszystkie składniki oprócz jabłka razem wymieszać. W razie potrzeby dolewać więcej mleka (masa nie może wyjść "zbita"). Konsystencja troszkę gęstsza niż śmietana. Wylać na spód tortownicy. Na wierzchu ułożyć plasterki obranego jabłka.

masa waniliowa:
80g mąki kokosowej
2 łyżki budyniu waniliowego bez glutenu
1/2 szklanki mleka bez laktozy
ziarenka z laski wanilii
stewia
jajko

Wszystkie składniki razem wymieszać. W razie potrzeby dolewać mleka pilnując konsystencji. Masę wylać na jabłka.
Piec w 180 stopniach ok. godzinę. 











13 komentarzy:

  1. Jak bez sera, to idealny dla mnie i ..biorę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeden z lepszych serników jakie widziałem ostatnio, pewnie w smaku też mistrzostwo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujęęę. Nieskromnie przyznam, że był genialny. :)

      Usuń
    2. to ja czekam, na taką technologię gdzie będzie można spróbować takiego sernika przez bloga :)

      Usuń
  3. Az nabrałam ochoty na takie ciacho! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Gdybym tylko nie miała alergii na kakao :C Wygląda tak pysznie :3 Muszę zainwestować w karob :3

    OdpowiedzUsuń
  5. Można zmienić na jakąś inną mąkę?

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszności :)
    Serniki bez sera bardzo lubię za ich delikatność :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)