Przepis:
masa czekoladowa:
80g łyżek mąki kokosowej
10g ciasteczkowej odżywki białkowej (*można pominąć)
czubata łyżka kakao
jajko
1/2 szklanki mleka bez laktozy
stewia
jabłko
Wszystkie składniki oprócz jabłka razem wymieszać. W razie potrzeby dolewać więcej mleka (masa nie może wyjść "zbita"). Konsystencja troszkę gęstsza niż śmietana. Wylać na spód tortownicy. Na wierzchu ułożyć plasterki obranego jabłka.
masa waniliowa:
80g mąki kokosowej
2 łyżki budyniu waniliowego bez glutenu
1/2 szklanki mleka bez laktozy
ziarenka z laski wanilii
stewia
jajko
Wszystkie składniki razem wymieszać. W razie potrzeby dolewać mleka pilnując konsystencji. Masę wylać na jabłka.
Piec w 180 stopniach ok. godzinę.
głodna się zrobiłam!
OdpowiedzUsuńJak bez sera, to idealny dla mnie i ..biorę! :)
OdpowiedzUsuńJeden z lepszych serników jakie widziałem ostatnio, pewnie w smaku też mistrzostwo :)
OdpowiedzUsuńDziękujęęę. Nieskromnie przyznam, że był genialny. :)
Usuńto ja czekam, na taką technologię gdzie będzie można spróbować takiego sernika przez bloga :)
UsuńAz nabrałam ochoty na takie ciacho! :D
OdpowiedzUsuńPodasz przepis?
OdpowiedzUsuńGdybym tylko nie miała alergii na kakao :C Wygląda tak pysznie :3 Muszę zainwestować w karob :3
OdpowiedzUsuńMożna zmienić na jakąś inną mąkę?
OdpowiedzUsuńraczej nie
UsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńSerniki bez sera bardzo lubię za ich delikatność :)
Niestety nie lubie sernika...
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :3
OdpowiedzUsuń