....z sosem czekoladowym & kokosowo-jagodowym twarożkiem
Przepis:
łyżka proszku budyniowego waniliowego
łyżka mąki owsianej bezglutenowej
1/2 laski wanilii
jagody
stewia/ksylitol do smaku
Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem, ugotować do miękkości i całkowicie wystudzić. Zmiksować na gładką masę, następnie dodać mąkę owsianą,ziarenka wanilii i proszek budyniowy. Zagnieść ciasto i uformować z masy placki. Na środek plackaów wykładać kilka jagód z odrobiną stewii/ksylitolu i dokładnie zamknąć placki formując dłońmi kule. Wrzucać na osolony wrzątek. Gotować na wolnym ogniu ok. 2 minuty po wypłynięciu. Podawać ze słodkimi dodatkami.
kocham takie knedelki! :D
OdpowiedzUsuńkocham te knedle!
OdpowiedzUsuńjejku, jak ja dawno knedli nie jadłam! :D
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
można przepis? :)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam knedli :)
OdpowiedzUsuńidealne! aż zatęskniłam za smakiem knedli :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam knedle,kluchy i placuchy:-)! Kasiu prosze o przepis;-).
OdpowiedzUsuńMuszę przyrządzić takie knedle! Akurat mam jagody :D
OdpowiedzUsuńlittle-mornings.blogspot.com
Wszyscy ostatnio kuszą tymi knedlami. Co jedna propozycja to smaczniejsza :)
OdpowiedzUsuń