poniedziałek, 20 lipca 2015

Waniliowe knedle jaglano-owsiane z jagodami

....z sosem czekoladowym & kokosowo-jagodowym twarożkiem
Przepis:
60g kaszy jaglanej
łyżka proszku budyniowego waniliowego
łyżka mąki owsianej bezglutenowej
1/2 laski wanilii
jagody
stewia/ksylitol do smaku

Kaszę jaglaną przepłukać wrzątkiem, ugotować do miękkości i całkowicie wystudzić. Zmiksować na gładką masę, następnie dodać mąkę owsianą,ziarenka wanilii i proszek budyniowy. Zagnieść ciasto i uformować z masy placki. Na środek plackaów wykładać kilka jagód z odrobiną stewii/ksylitolu i dokładnie zamknąć placki formując dłońmi kule. Wrzucać na osolony wrzątek. Gotować na wolnym ogniu ok. 2 minuty po wypłynięciu. Podawać ze słodkimi dodatkami.

11 komentarzy:

  1. jejku, jak ja dawno knedli nie jadłam! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pysznie wygląda!

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. można przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja dawno nie jadłam knedli :)

    OdpowiedzUsuń
  5. idealne! aż zatęskniłam za smakiem knedli :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam knedle,kluchy i placuchy:-)! Kasiu prosze o przepis;-).

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę przyrządzić takie knedle! Akurat mam jagody :D
    little-mornings.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszyscy ostatnio kuszą tymi knedlami. Co jedna propozycja to smaczniejsza :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)