wtorek, 7 lipca 2015

Proteinowe batony "ciasteczkowe brownie" z migdałami

Przepis:
(2 batony jak na zdj.)
1/2 puszki czerwonej fasoli
banan
łyżka kakao
2 łyżki poppingu z amarantusa
2 łyżki mąki kokosowej
20g ciasteczkowej odżywki białkowej
łyżka migdałów

Fasolę odsączyć i przepłukać wodą. Zmiksować razem z bananem na gładką masę. Dodać popping,mąkę,odżywkę i migdały. Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do niewielkiego, podłużnego naczynka. Wstawić do lodówki na całą noc. Rano wykroić 'batony'.

10 komentarzy:

  1. Można prosić przepis ?:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie fasolowe brownie z amarantusem? Tym ekspandowanym? W sumie rzeczywiście mogłoby to być fajne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie! Proszę o przepis :D
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają pysznie, tylko przepisu brak ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Czekoladowe i migdaly....to musi byc pyszne. Tez bym chciala przepis:-(.

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę spróbować :) Na pewno pyszne, choć nigdy nie próbowałam słodkości na bazie fasoli :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają naprawdę smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę spróbować. Nigdy ich nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)