sobota, 4 lipca 2015

Owsiane kluski drożdżowe z ciasteczkowym serkiem&malinami

Przepis:
100g mąki owsianej bezglutenowej
łyżka mąki ziemniaczanej
25g świeżych drożdży
1/2 szklanki mleka
łyżka xylitolu

Drożdże rozpuścić w delikatnie podgrzanym mleku, dodać cukier i odstawić do czasu aż zaczną 'pracować'. Do miski wsypać mąki, dodać zaczyn drożdżowy i zagnieść gładkie ciasto ( w razie potrzeby dosypywać mąki). Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Do gotującej się osolonej wody wrzucić kluski, zmniejszyć ogień i gotować 1-2 minuty po wypłynięciu. Podawać ze słodkimi dodatkami.


13 komentarzy:

  1. ale cudowne, można przepis :)?

    OdpowiedzUsuń
  2. też bym prosiła o przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miśki moje, wrzucę jutro , promise =D
      Komputer mi płata ostatnio niezłe figle(....)

      Usuń
  3. jak cudownie wyglądają! przepis!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiego cuda,jesli chodzi o kluski,to jeszcze nie widzialam i nie jadlam:-). Super apetycznie wygladaja. Dolaczam sie do proszacych o przepis;-).

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak można dodawać takie kuszące zdjęcia bez przepisu?! :D Podziel się! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniałe kluski i jeszcze te maliny- bomba! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. drożdżowe i owsiane! <3 wiesz jak trafić w moje gusta :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pychotka :) Robiłam kiedyś podobne i bardzo mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Poproszę o przepis! :) <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie znam takich klusek. Nigdy ich nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)