czwartek, 9 lipca 2015

Cukiniowe waniliowo-kokosowe ciasto z płatków jaglanych

Przepis:
50g płatków jaglanych
2 łyżki mąki kokosowej
1/2 średniej cukinii
1 saszetka smakowa Shape It - waniliowa (jeśli nie macie do niej dostępu dajcie ziarenka z laski wanilii + naturalny ekstrakt waniliowy + stewię do smaku)
1/2 szklanki mleka
jajko
szczypta proszku do pieczenia

Cukinię obrać ze skórki i zetrzeć na średnich oczkach. Dodać płatki, mąkę i zalać mlekiem. Odstawić na 15 minut. Następnie dodać saszetkę waniliową (lub podany powyżej zamiennik), jajko i proszek do pieczenia. Gdyby ciasto było zbyt gęste i bardzo ciężko się mieszało dodać jeszcze chlust mleka. Piec w 180 stopniach ok.25-30 minut do zrumienienia.

9 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda nieziemsko - ale coś przepisu nie widzę :(

    OdpowiedzUsuń
  3. W życiu nie pomyślałabym, że w środku może znajdować się cukinia !

    OdpowiedzUsuń
  4. ale to ciacho wygląda bosko! <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Platki jaglane i cukinia? Brzmi wspaniale. A jak smakuje,to tylko Ty wiesz Kasiu:-(. Wiec prosze,podziel sie przepisem:-).

    OdpowiedzUsuń
  6. Same wspaniałe składniki :) Przydałby się jeszcze przepis ;)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)