poniedziałek, 1 czerwca 2015

Cukiniowe brownie orzechowe z różanym kremem&truskawkami

Przepis:
1/2 średniej cukinii
łyżka kakao
jajko
3 łyżki mąki owsianej bezglutenowej 
3 łyżki mąki arachidowej /zmielonych na drobno orzechów
stewia
 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1/4 szklanki mleka
Cukinię obieramy i ścieramy na średnich oczkach. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy na okrągłą formę do tarty i pieczemy w 180 stopniach 35-40 minut. 

krem:
3 łyżki ricotty
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka wody różanej 
łyżeczka stewii 
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Krem wykładamy na przestudzony spód. Na wierzchu układamy przekrojone na połówki truskawki i schładzamy przez całą noc w lodówce. 


14 komentarzy:

  1. Różany krem brzmi cudnie!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Okres na truskawki się zaczął!!! Cudowne ciasto!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cukiniowe brownie??? Dla mnie zupelna nowosc:-). Bardzo lubie cukinie bez wzgledu na to gdzie jest dodana:-P. I teraz jest ten moment:-). Kasiu prosze Cie bardzo o przepis;-). Serdecznie dziekuje i gratuluje tak swietnych pomyslow;-).

    OdpowiedzUsuń
  4. czekam grzecznie na przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  5. uu, ciekawa propozycja!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam Twojego bloga! Mam nadzieję, że będziesz go prowadzić do końca świata i jeszcze dłużej :-)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)