Przepis:
łyżka kakao
jajko
3 łyżki mąki owsianej bezglutenowej
3 łyżki mąki arachidowej /zmielonych na drobno orzechów
stewia
1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1/4 szklanki mleka
Cukinię obieramy i ścieramy na średnich oczkach. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy na okrągłą formę do tarty i pieczemy w 180 stopniach 35-40 minut.
krem:
3 łyżki ricotty
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka wody różanej
łyżeczka stewii
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Krem wykładamy na przestudzony spód. Na wierzchu układamy przekrojone na połówki truskawki i schładzamy przez całą noc w lodówce.
Wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńRóżany krem brzmi cudnie!!
OdpowiedzUsuńOkres na truskawki się zaczął!!! Cudowne ciasto!!!
OdpowiedzUsuńcukiniowe? NOWY HIT! <3
OdpowiedzUsuńCukiniowe brownie??? Dla mnie zupelna nowosc:-). Bardzo lubie cukinie bez wzgledu na to gdzie jest dodana:-P. I teraz jest ten moment:-). Kasiu prosze Cie bardzo o przepis;-). Serdecznie dziekuje i gratuluje tak swietnych pomyslow;-).
OdpowiedzUsuńJutro dodam i dziękuję za miłe słowa! =)
Usuńczekam grzecznie na przepis :)
OdpowiedzUsuńJutro wszystko uzupełnię ;)
Usuńuu, ciekawa propozycja!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
i te truskaweczki idealne!
OdpowiedzUsuńCoś wspaniałego :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twojego bloga! Mam nadzieję, że będziesz go prowadzić do końca świata i jeszcze dłużej :-)
OdpowiedzUsuń<3 Miło mi baaardzo! :)
Usuń