sobota, 23 maja 2015

Truskawkowo-kokosowe jaglane ricotta hotcakes z wanilią


Przepis:
100g serka ricotta
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki mąki jaglanej
garść świeżych truskawek
laska wanilii
jajko
1/3 szklanki mleka
stewia

Truskawki rozgnieść widelcem na "papkę"( kilka zostawić do posiekania) . Dodać ricottę, ziarenka z laski wanilii, stewię, jajko;wymieszać. Następnie dosypać mąki i dolać mleko do uzyskania konsystencji gęstrzej niż śmietana. Pozostałą ilość truskawek pokroić na drobne kawałeczki i dodać do ciasta. Wszystko razem dokładnie połączyć. Smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na rozgrzanej patelni teflonowej.

6 komentarzy:

  1. Jak dla mnie,to wygladajace apetycznie cudenko,musi swietnie smakowac,tylko sie.prosi o przepis:-). Wiec prosze Cie Kasiu o przepis. Dziekuje:-P. Jesli chodzi o omlecik,to poezja:-).

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają nieziemsko!!! :O

    OdpowiedzUsuń
  3. musiały być bardzo delikatne i puszyste - cudowne! chętnie podkradłabym Ci jednego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Te truskawki w środku placków są cudowne *.*

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)