poniedziałek, 30 czerwca 2014

Bananowo-kokosowy pudding z cynamonem.

Niezwykle lekki, naturalnie słodki z mocno wyczuwalną nutą cynamonu kremowy,ekspresowy w przygotowaniu pudding-śniadanie jak marzenie. Można się nim delektować w każdą pogodę, bo smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno. Często zjadam go w widocznej na zdjęciu postaci - solo, bez żadnych dodatków. Świetnie sprawdzi się też z dodatkiem bakalii i dżemu. Pudding nie zawiera pszenicy. Jeśli użyjecie mleka roślinnego będzie to posiłek całkowicie wegański. W tym przypadku najbardziej polecam użyć mleka orzechowego.
Przepis:
(1 duża porcja lub 2 małe)
-1 duży banan
-1 i 1/3 szklanki mleka
-55g mąki kokosowej
-płaska łyżeczka cynamonu
Banana miksujemy na głatką masę lub rozgniatamy widelcem i wlewamy do mleka. 
Do gotującego się bananowego mleka wsypujemy mąkę i cynamon. Gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia.
Podajemy na gorąco lub zimno według uznania.

7 komentarzy:

  1. Super słoiczek no i jego zawartość również! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. krem kokosowy już samym wyglądem mnie zachęcił, lubię takie pomysły, także pewnie za niedługo sama się przekonam jak świetnie smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudo-cudeńko <3 Wieeeesz!

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm, chyba dziś się skusze na przygotowanie tego puddingu w takim razie :)
    Dodałam Cię do ulubionych...bo będę tu częściej zaglądać i czekać na kolejne wpisy! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czekam na opinię, czy zasmakował! :) Bardzo mi miło i zapraszam, nowe przepisy powoli się szykują!

      Usuń
  5. banan i kokos to boskie połączenie <3

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)