sobota, 25 lipca 2015

Kawowe muffiny z borówkam & dżemem z czarnej porzeczki

*mieszanka mąki owsianej i teff....
Przepis:
40g mąki owsianej bezglutenowej
15g mąki Teff
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
chlust mleka
jajko
stewia
garść borówek
łyżka płatków migdałowych
szczypta proszku do pieczenia

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.



Pamiętaj, aby na wyjazdach także dokonywać świadomych wyborów, jeśli tylko masz taką możliwość! Drobne odstępstwa na pewno nikomu nie zaszkodzą, ale dbajmy o swoje organizmy jak najlepiej potrafimy. Jeśli ktoś jedzie na Woodstock będziecie mieli możliwość obkupienia się na miejscu między innymi na stoisku, które szykuje dla Was Lidl Polska. Prawdopodobnie znajdziesz na nim między innymi warzywa, owoce i pieczywo. Powinno wystarczyć by przygotować sobie bogate w witaminy posiłki. Cóż...ja niestety nie jadę, ale przygotowałam specjalne muffiny dla podróżujących. Zainspiruj się i zabierz do pudełka! :)

12 komentarzy:

  1. Już nie raz przekonałam się, że kawa i czarna porzeczka razem smakują świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha!


    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale apetyczne muffinki. I w dodatku z borowkami. Akurat mam borowki;-)-P. Prosze Kasiu o przepis;-).

    OdpowiedzUsuń
  4. A pobudzają taka samo jak filiżanka kawy?;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że nawet bardziej ;) w końcu to posiłek - zapewne doda więcej energii o poranku niż kawa sama w sobie.

      Usuń
  5. Kawa z czarną porzeczką - to do mnie przemawia ;) Jeszcze mój mózg stworzył wizję chrupiących laskowych w środku. Prosimy o przepis :)

    http://theplateofblackdog.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię takie kawowe muffiny. Przepyszne są :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)