niedziela, 14 czerwca 2015

Truskawkowo-kokosowe tofu trufle różane z migdałami

....z sosem kokosowo-czekoladowym.
Przepis:

180g tofu naturalnego

3 łyżki mąki kokosowej
garść truskawek
1/4 szklanki mleka migdałowego
łyżeczka płatków migdałowych
stewia/inny słodzik do smaku
łyżka wody różanej
łyżka wiórek kokosowych
łyżeczka agaru

Tofu zmiksować na gładką masę z truskawkami. Dodać mąkę, stewię,wodę różaną i wiórki kokosowe.
W rondelku zagrzać mleko i na wolnym ogniu podgotować razem z agarem. Rozpuszczony agar dolać do masy z tofu, dokładnie wymieszać. Dodać migdały, ponownie wymieszać i formować niewielkie kule. Obtoczyć w mące kokosowej wymieszanej z wiórkami kokosowymi i wstawić na całą noc do lodówki. Podawać z dowolnymi, słodkimi dodatkami.

12 komentarzy:

  1. Wspanialy przepis:-). Wczoraj uzupelnilam lodowke w zapas tofu:-P. Ale to Kasiu gdybys miala chwile czasu,bo ja juz tak nie mam smialosci wciaz zawracac Ci glowe przepisami. Sama kiedys napisalas,ze to jest blok sniadaniowy;-). No ale jak patrze na te boskie trufle,to nie moge sie powstrzymac. Ma to tez zwiazek z corki alergia,jak juz kiedys pisalam. Dziekuje;-).

    OdpowiedzUsuń
  2. ale cudowne. poproszę pocztą :) albo gołębiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mam tak wielką ochotę na te trufle, aż żałuję, że nie ma tofu w lodówce - od razu bym zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. NAJGORZEEEJ! =D Tofu podstawą lodówkowego wyposażenia. Trzeba biec na zakupy! :)

      Usuń
  4. Różane smaki są mi zupełnie obce, a ostatnio tak często się przewijają na blogosferze :) Piękne te trufle!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jejku, jakie one są przepiękne! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudnie wyglądają - jestem ciekawa jak smakują ;>

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)