Przepis:
45g płatków jaglanych
2 łyżki mąki kokosowej
jajko
1/4 szklanki soku z pomarańczy
1/3 szklanki mleka
bezglutenowy proszek do pieczenia
laska rabarbaru
125g serka homogenizowanego
łyżka miodu
Płatki jaglane zalać płynem (sok pomarańczowy zmieszany z mlekiem). Dodać jajko, mąkę,proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. W tym czasie obrać i posiekać na drobno rabarbar. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i dusić do miękkości razem z miodem. Odczekać aż rabarbar wystygnie i wymieszać razem z serkiem. Kokilkę wysmarować delikatnie olejem i obsypać mąką , żeby ciasto nie przywierało. Wlewać na przemian ciasto-rabarbarowy serek-ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut.
jejku, zakochałam się :)
OdpowiedzUsuńjakie super!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńprezentuje się bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie :)
OdpowiedzUsuńPo samym opisie już mi ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam jaglanki, a teraz to muszę i tych słodkości spróbować:!
OdpowiedzUsuńFenomenalny! Zapisuję przepis! :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe :O !
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie jak zawsze! ;3
OdpowiedzUsuńZostałaś nominowana! Zapraszam Cię do zabawy - Liebster Award. Jeśli masz ochotę, zapraszam do siebie na bloga po więcej informacji :)
http://befitandsexystudentlife.blogspot.com