wtorek, 30 czerwca 2015

Pomarańczowo-kokosowe ciastko jaglane z sernikowym nadzieniem rabarbarowo-miodowym

Przepis:
45g płatków jaglanych
2 łyżki mąki kokosowej
jajko
1/4 szklanki soku z pomarańczy
1/3 szklanki mleka
bezglutenowy proszek do pieczenia 

laska rabarbaru
125g serka homogenizowanego
łyżka miodu

Płatki jaglane zalać płynem (sok pomarańczowy zmieszany z mlekiem). Dodać jajko, mąkę,proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. W tym czasie obrać i posiekać na drobno rabarbar. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i dusić do miękkości razem z miodem. Odczekać aż rabarbar wystygnie i wymieszać razem z serkiem. Kokilkę wysmarować delikatnie olejem i obsypać mąką , żeby ciasto nie przywierało. Wlewać na przemian ciasto-rabarbarowy serek-ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut. 




10 komentarzy:

  1. Po samym opisie już mi ślinka cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam jaglanki, a teraz to muszę i tych słodkości spróbować:!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fenomenalny! Zapisuję przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pysznie jak zawsze! ;3
    Zostałaś nominowana! Zapraszam Cię do zabawy - Liebster Award. Jeśli masz ochotę, zapraszam do siebie na bloga po więcej informacji :)
    http://befitandsexystudentlife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)