czwartek, 28 maja 2015

Czekoladowe bananowo-truskawkowe ciasto fasolowe z orzechami & bakaliami

.....na galaretce truskawkowej;podane z serkiem i truskawkami
Przepis:
1/2 puszki czerwonej fasoli
14g galaretki truskawkowej (proszek;tutaj bezglutenowa, vegan)
banan
jajko
łyżka kakao
1/4 szklanki mleka
łyżka mielonych orzechów laskowych
2 łyżki mąki kokosowej (można zastąpić większą ilością orzechów)
garść dowolnych bakalii (tutaj:rodzynki,borówka,jagody goji)
ew. stewia do "dosłodzenia"

Fasolę płuczemy i miksujemy na gładką masę razem z bananem. Dodać kakao,orzechy, mąkę kokosową,jajko.Galaretkę dodać do mleka,dokładnie rozmieszać i wlać do ciasta. Następnie dosypać bakalii, ewentualnie dosłodzić stewią/słodzikiem. Wszystkie składniki razem wymieszać. Ciasto przelać do keksówki/kokilki i piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Schłodzić w lodówce.




12 komentarzy:

  1. Omg recipe recipeeeee proszę <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja myszaaaa <3. missed you so much! A przepis zaraz wrzucam <3

      Usuń
  2. Już tyle sie zbieram żeby zrobić to ciasto... W końcu muszę się przemóc :D

    OdpowiedzUsuń
  3. jedno z moich ulubionych teraz ciast :3

    OdpowiedzUsuń
  4. idealne, zbite ciasto. Na pewno zrobię ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fasolowe to dla mnie jedna wielka zagadka. Ale wygląda bardzo apetycznie, nie powiem :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba spróbuję zrobić Twoją wersję! Tylko czym zastąpić galaretkę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możesz zrobić bez galaretki..Tutaj to był tylko taki 'ekstra' dodatek który dodał fajnego smaku ;). Można też pokombinować i dodać posiekane truskawki albo truskawkowe puree.

      Usuń
  7. Super pomysł z tą galaretką. ;)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)