.....na galaretce truskawkowej;podane z serkiem i truskawkami
Przepis:
14g galaretki truskawkowej (proszek;tutaj bezglutenowa, vegan)
banan
jajko
łyżka kakao
1/4 szklanki mleka
łyżka mielonych orzechów laskowych
2 łyżki mąki kokosowej (można zastąpić większą ilością orzechów)
garść dowolnych bakalii (tutaj:rodzynki,borówka,jagody goji)
ew. stewia do "dosłodzenia"
Fasolę płuczemy i miksujemy na gładką masę razem z bananem. Dodać kakao,orzechy, mąkę kokosową,jajko.Galaretkę dodać do mleka,dokładnie rozmieszać i wlać do ciasta. Następnie dosypać bakalii, ewentualnie dosłodzić stewią/słodzikiem. Wszystkie składniki razem wymieszać. Ciasto przelać do keksówki/kokilki i piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Schłodzić w lodówce.
Omg recipe recipeeeee proszę <3
OdpowiedzUsuńMoja myszaaaa <3. missed you so much! A przepis zaraz wrzucam <3
UsuńJuż tyle sie zbieram żeby zrobić to ciasto... W końcu muszę się przemóc :D
OdpowiedzUsuńCudeńko <3
OdpowiedzUsuńSmaczne ;-)
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńjedno z moich ulubionych teraz ciast :3
OdpowiedzUsuńidealne, zbite ciasto. Na pewno zrobię ;)
OdpowiedzUsuńFasolowe to dla mnie jedna wielka zagadka. Ale wygląda bardzo apetycznie, nie powiem :D
OdpowiedzUsuńChyba spróbuję zrobić Twoją wersję! Tylko czym zastąpić galaretkę?
OdpowiedzUsuńMożesz zrobić bez galaretki..Tutaj to był tylko taki 'ekstra' dodatek który dodał fajnego smaku ;). Można też pokombinować i dodać posiekane truskawki albo truskawkowe puree.
UsuńSuper pomysł z tą galaretką. ;)
OdpowiedzUsuń