......podane z powidłami śliwkowymi i orzechami.
Przepis:
25g mąki jaglanej
łyżka kakao
łyżka stewii
jajko
proszek do pieczenia
łyżka tahini
130g twarożku sernikowego
2 daktyle
1/2 laski wanilii (ewentualnie aromat waniliowy)
stewia/miód lub inny słodzik
Cukinie obrać i zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Dodać jajko, kakao,stewię,mąkę, proszek do pieczenia i tahini. Dokładnie wymieszać.
W osobnej miseczce przygotować nadzienie sernikowe mieszając ze sobą serek, posiekane daktyle, ziarenka wydłubane z wanilii i dowolny słodzik. Kokilkę delikatnie wysmarować olejem i obsypać mąką, aby ciasto nie przykleiło się do formy. Na spód wylać 1/2 ciasta, następnie na środek położyć sernikowe nadzienie i przykryć resztą ciasta. Piec ok. 30-35 minut w 180 stopniach. Poczekać aż ciastko wystygnie. Wierzch posmarować ulubionym powidłem/dżemem/kremem i obsypać mielonymi orzechami laskowymi.
Pycha!!! :)
OdpowiedzUsuńCzy Pani przepisy mogą jeść osoby na diecie odchudzającej?:)
OdpowiedzUsuńTak =) =)
UsuńWygląda fantastycznie :)!
OdpowiedzUsuńPodaj przepis, błagam! Wygląda przebosko <3
OdpowiedzUsuńPrzylaczam sie do prosby o przepis;-).
OdpowiedzUsuńale to nadzienie rewelacja!
OdpowiedzUsuńCo dodać za miast tahini? niestety ostatnio zużyłam resztkę i nie mam jak skombinować :(
OdpowiedzUsuńTo może masło orzechowe lub olej kokosowy?
UsuńOoo świetny pomysł :) Super, dziękuje bardzo :*
UsuńWitam a jak na lyzeczki? bo na gramach sie nie znam :(
OdpowiedzUsuńMąki to bym użyła tak ze 2 duże łyżki, a jeśli chodzi o serek to 2- 3 łyżki.
UsuńWygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńuwieeeeeelbiam *,* <3
OdpowiedzUsuńAleż to musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuń