.....z gorzkim kakao & serkiem naturalnym.
Przepis:
15g proszku budyniowego śmietankowego (tutaj bezglutenowy,bez cukru)
lyżka wiórek kokosowych
łyżeczka mąki kokosowej (można pominąć i dać więcej gryczanej)
stewia
proszek do pieczenia
jajko
1/4 szklanki mleka
Mąki, budyń, proszek,jajko, mleko i stewię dokładnie mieszamy. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni do uzyskania brązowego koloru, dodajemy do ciasta i ponownie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron.
Jesli placki,to ja pierwsza osmielam sie prosic o przepis:-). Uwielbiam placuchy,wiec prosze Kasiu o przepis;-).
OdpowiedzUsuńpyszne placuszki :)
OdpowiedzUsuńWiem bardzo dobrze jakie one smaczne były :D
OdpowiedzUsuńale gładziutkie i równiutkie :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam placuchy z mąki gryczanej ;)
OdpowiedzUsuńWierzę, że były pyszne! U mnie ta mąka długo stała nieruszana, a teraz, po dzisiejszych gofrach coś czuję, że szybko zniknie :)
OdpowiedzUsuńSłodycz z goryczą, smakuje pysznie <3
OdpowiedzUsuń