sobota, 9 maja 2015

Gryczane placki śmietankowo-kokosowe

.....z gorzkim kakao & serkiem naturalnym.
Przepis:
40g mąki gryczanej
15g  proszku budyniowego śmietankowego (tutaj bezglutenowy,bez cukru)
lyżka wiórek kokosowych
łyżeczka mąki kokosowej (można pominąć i dać więcej gryczanej)
stewia
proszek do pieczenia 
jajko
1/4 szklanki mleka

Mąki, budyń, proszek,jajko, mleko i stewię dokładnie mieszamy. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni do uzyskania brązowego koloru, dodajemy do ciasta i ponownie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron.



8 komentarzy:

  1. Jesli placki,to ja pierwsza osmielam sie prosic o przepis:-). Uwielbiam placuchy,wiec prosze Kasiu o przepis;-).

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiem bardzo dobrze jakie one smaczne były :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ale gładziutkie i równiutkie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam placuchy z mąki gryczanej ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wierzę, że były pyszne! U mnie ta mąka długo stała nieruszana, a teraz, po dzisiejszych gofrach coś czuję, że szybko zniknie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Słodycz z goryczą, smakuje pysznie <3

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)