...z sosem czekoladowo -cynamonowym.
Przepis:
4 łyżki płatków owsianych
łyżeczka wiórek kokosowych
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
figa
łyżeczka stewii
3 łyżki jogurtu/serka homogenizowanego
1/2 banana
+ papier ryżowy do zawijania
Płatki owsiane mieszamy z jogurtem. W razie potrzeby dodajemy odrobinę mleka , gdyby zbyt ciężko było połączyć składniki. Dodajemy wiórki kokosowe, kawę, stewię, pokrojonego na drobno banana i figę;mieszamy.
Papier ryżowy moczymy w gorącej wodzie, następnie nadziewamy owsianą masą i zwijamy jak sajgonki. Można jeść zarówno na ciepło (chwilę podsmażyć na patelni lub zapiekać ok. 3-5 min) lub na zimno!
sos:
łyżka mleka + czubata łyżeczka kakao + stewia/inny slodzik do smaku + pół łyżeczki cynamonu
podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia i polewamy sajgonki.
Takiego cuda to jeszcze nie jadłam. Fajnie się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńAle niesamowite *.*
OdpowiedzUsuńna słodko sajgonek jeszcze nie jadłam, ale widzę, że najwyższa pora spróbować! <3
OdpowiedzUsuńJa się zakochałam :)
UsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńSprytne! Z pewnosci wypróbuję ! Ale raczej wersja owsiano bananowo cynamonowa :D
OdpowiedzUsuńhttp://befitandsexystudentlife.blogspot.com
O kurczę, ale genialne! <3
OdpowiedzUsuń