Przepis:
10g mąki owsianej bezglutenowej
10g zmielonych orzechów laskowych
jajko
łyżeczka stewii
1/4 szklanki mleka
proszek do pieczenia
Płatki zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na całą noc.
Rano dodajemy jajko,mąkę,orzechy,stewię i proszek. Łączymy ze sobą. (w razie potrzeby :gdy masa jest zbyt gęsta i ciężko wymieszać dolewamy odrobinę mleka). Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Omlet jest delikatny , więc obracając polecam zsunąć na talerz.
Na zdj. podane z:
powidłami śliwkowymi 100% , truskawkami i serkiem naturalnym.
Cóż to za serek? Bo wygląda bardzo kremowo i delikatnie *.*
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Łyżkę serka grani wymieszałam z jogurtem naturalnym :)
Usuńnarobiiłaś mi smaka :)
OdpowiedzUsuńomlet jak marzenie!
OdpowiedzUsuń