wtorek, 14 kwietnia 2015

Orzechowy omlet owsiany z powidłami,truskawkami & serkiem.


Przepis:
40g płatków owsianych bezglutenowych
10g mąki owsianej bezglutenowej
10g zmielonych orzechów laskowych
jajko
łyżeczka stewii
1/4 szklanki mleka
proszek do pieczenia

Płatki zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na całą noc.
Rano dodajemy jajko,mąkę,orzechy,stewię i proszek. Łączymy ze sobą. (w razie potrzeby :gdy masa jest zbyt gęsta i ciężko wymieszać dolewamy odrobinę mleka). Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Omlet jest delikatny , więc obracając polecam zsunąć na talerz.

Na zdj. podane z:
powidłami śliwkowymi 100% , truskawkami i serkiem naturalnym.





5 komentarzy:

  1. Cóż to za serek? Bo wygląda bardzo kremowo i delikatnie *.*

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Łyżkę serka grani wymieszałam z jogurtem naturalnym :)

      Usuń

Zapraszam do komentowania :)