Przepis:
3 duże łyżki twarogu sernikowego
3 łyżki mąki owsianej (bezglutenowej)
łyżka mąki kokosowej (można pominąć i dodać jeszcze jedną łyżkę innej)
płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
2 łyżki mleka
łyżeczka stewii
2 daktyle
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu)
Twaróg miksujemy z jajkiem, kawą, stewią. Dodajemy mąki,proszek do pieczenia,posiekane daktyle, mieszamy i dolewamy stopniowo odrobinę mleka by łatwiej było nam połączyć składniki. Smażymy placuszki na niewielkim ogniu z obu stron do zrumienienia.
sos:
2 łyżki mleka
łyżeczka kakao
łyżeczka otartej skórki z pomarańczy (lub suszonej)
stewia/miód do smaku
Mleko podgrzewamy z kakao, skórką pomarańczy i stewią/miodem lub innym słodzikiem .
Przepis wylądował w zakładkach:)
OdpowiedzUsuń=) Mam nadzieję, że podbiją Twoje serducho!
UsuńWszędzie dziś są placki, muszę je w końcu zrobić!!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na białko w śniadaniu :)
OdpowiedzUsuńCoś nowego, lubię placki owsiane, ale zazwyczaj robiłam jedynie te z bananem. Teraz mam alternatywe :)
OdpowiedzUsuńDodaje do obserwowanych
www.befitandsexystudentlife.blogspot.com
Wygląda bardzo apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie sosy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com