Kakaowo-waniliowe muffiny z suszonymi truskawkami i nutą kokosu;podane z serkiem wiejskim i kakao
Przepis:
1/3 puszki białej fasoli
1/2 niewielkiego awokado
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka wiórek kokosowych
łyżeczka kakao
laska wanilii
jajko
1/3 szklanki mleka
łyżka stewii
3 suszone truskawki
Fasolę i awokado miksujemy razem na gładką masę. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną,mąkę,wiórki, kakao, ziarenka wydłubane z laski wanilii,jajko i ucieramy do momentu połączenia się wszystkich składników. Następnie dodajemy mleko, stewię i posiekane na drobno liofilozowane truskawki. Ponownie mieszamy i przelewamy do foremek na muffiny. Pieczemy w 180 stopniach ok. 35 min.
piękne muffinki <3
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu spróbować tych fasolowych wypieków:)
OdpowiedzUsuńpychaaa! :)
OdpowiedzUsuńKto by powiedział, że z fasoli! :D
OdpowiedzUsuńSmakowicie! ;D
OdpowiedzUsuńRobiłam takie ostatnio :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com