wtorek, 24 marca 2015

Fasolowe z awokado.

Kakaowo-waniliowe muffiny z suszonymi truskawkami i nutą kokosu;podane z serkiem wiejskim i kakao

Przepis:


1/3 puszki białej fasoli
1/2 niewielkiego awokado
2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka wiórek kokosowych
łyżeczka kakao
laska wanilii
jajko
1/3 szklanki mleka
łyżka stewii
3 suszone truskawki

Fasolę i awokado miksujemy razem na gładką masę. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną,mąkę,wiórki, kakao, ziarenka wydłubane z laski wanilii,jajko i ucieramy do momentu połączenia się wszystkich składników. Następnie dodajemy mleko, stewię i posiekane na drobno liofilozowane truskawki. Ponownie mieszamy i przelewamy do foremek na muffiny. Pieczemy w 180 stopniach ok. 35 min.

6 komentarzy:

Zapraszam do komentowania :)