Przepis:
55g mąki (tutaj : mieszanka pełnoziarnistej ryżowej i jaglanej)
łyżka kakao
proszek do pieczenia
chlust mleka (*w razie potrzeby)
łyżka ksylitolu
jajko
1/2 torebki budyniu waniliowego(tutaj:bezglutenowy)
1/3 szklanki mleka
ksylitol
Cukinię obrać i zetrzeć na średnich oczkach. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
W tym czasie przygotować budyń mieszając w szklance proszek razem z odrobiną mleka i ksylitolem lub inną substancją słodzącą. Pozostałą ilość mleka zagotować i wlać do niej budyń. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Do wysmarowanej tłuszczem kokilki przelać na zmianę ciasto-budyń-ciasto i piec w 180 stopniach ok.30-35 minut.
Można przepis?
OdpowiedzUsuńDodany ;)
UsuńJa też poprosze o przepis :)
OdpowiedzUsuńhttp://lifeofangiee.blogspot.com/
Pychota *,*
OdpowiedzUsuńhttp://nackany-zeszycik.blogspot.com/
Świetne to brownie :)
OdpowiedzUsuńwspaniały kawałek ciacha!
OdpowiedzUsuń