niedziela, 16 sierpnia 2015

Cukiniowy brownie muffin z budyniem

Przepis:
1 średnia cukinia
55g mąki (tutaj : mieszanka pełnoziarnistej ryżowej i jaglanej)
łyżka kakao
proszek do pieczenia
chlust mleka (*w razie potrzeby)
łyżka ksylitolu
jajko

1/2 torebki budyniu waniliowego(tutaj:bezglutenowy)
1/3 szklanki mleka
ksylitol

Cukinię obrać i zetrzeć na średnich oczkach. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
W tym czasie przygotować budyń mieszając w szklance proszek razem z odrobiną mleka i ksylitolem lub inną substancją słodzącą. Pozostałą ilość mleka zagotować i wlać do niej budyń. Gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając. 
Do wysmarowanej tłuszczem kokilki przelać na zmianę ciasto-budyń-ciasto i piec w 180 stopniach ok.30-35 minut.





6 komentarzy:

Zapraszam do komentowania :)