.......z jeżynami.
Przepis:
200ml mleczka kokosowego
łyżka wiórek kokosowych
łyżeczka mąki kokosowej (opcjonalnie)
łyżeczka agaru
stewia
spód:
4 łyżki płatków owsianych (tutaj:bezglutenowe)
łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
łyżeczka kakao
skórka z 1/2 pomarańczy
łyżka syropu klonowego
Mleczko kokosowe gotować razem z agarem na wolnym ogniu aż zacznie delikatnie "bulgotać". Dodać stewię,wiórki kokosowe i mąkę. Mieszać i zostawić do ostygnięcia.
W tym czasie przygotować spód łącząc ze sobą wszystkie składniki i wyłożyć nim delikatnie natłuszczoną kokilkę/foremkę dociskając palcami tak aby dno dokładnie się pokryło.
Na spód wylewamy lekko wystudzoną masę kokosową i wkładamy na całą noc do lodówki.
proszę o przepis! :)
OdpowiedzUsuńCo kolwiek siedzi w środku-tofu, kasza, makaron, a nawet ziemniak..... przepis proszę!! ;)
OdpowiedzUsuńmogę przepis?
OdpowiedzUsuńJuż jest :)
UsuńSuper wygląda!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Rany, opadła mi szczęka :D Dołączam się do prośby o przepis :)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem z czego ta masa ;)
OdpowiedzUsuńAle ciacho!!! Wyglada SUPER apetycznie. Kasiu prosze przepis;-).
OdpowiedzUsuńchceeee go! <3
OdpowiedzUsuńNie lubię serników :/
OdpowiedzUsuńGdzieś już podobne coś widziałam :) To znak, że muszę spróbować! :)
OdpowiedzUsuńWygląda nieziemsko :)! A ostatnio nawet był dzień sernika.
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, jakby był kupiony w cukierni!
OdpowiedzUsuń