piątek, 5 czerwca 2015

Kawowo-orzechowe trufle fasolowe w cynamonie z daktylami


....podane z serkiem rożanym&truskawkami
Przepis:
puszka czerwonej fasoli
1 duży banan
łyżka kakao
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
3 łyżki mąki arachidowej (lub innej orzechowej/orzechów mielonych)
stewia/inny słodzik do smaku
3 suszone daktyle
opakowanie cynamonu mielonego

Fasolę odcedzić i przepłukać. Zmiksować razem z bananem na gladką masę. Dodać kakao, mąkę,kawę,stewię i posiekane na drobno daktyle. Wymieszać i z powstałej masy lepić średniej wielkości kule (gdyby masa była zbyt rzadka dosypać więcej mąki/mielonych orzechów) . Obtoczyć w cynamonie i wstawić na całą noc do lodowki.


11 komentarzy:

  1. Chyba nikt by nie pomyślał, że można takie cuda wyczarować z fasoli :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają jak mini pączusie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne! Kasiu przy odrobinie wolnego czasu,prosze Cie o wrzucenie przepisu:-). Wszyscy chca przepis a czekaja,az ja poprosze:-(. Dziekuje;-).

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmmm z chęcią bym skosztowała!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak tylko mój piekarnik ożyje to wypróbuję ;)
    http://wybiegaj-to.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Blagam o przepis.Z gory dziekuje i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)