wtorek, 9 czerwca 2015

Jajeczne waniliowe muffiny owsiane nadziewane masłem orzechowym

.....podane z orzechowym twarożkiem sernikowym&morelami.

Przepis:
50g mąki owsianej (tutaj bezglutenowa)
2 jajka
laska wanilii (lub ew. aromat waniliowy)
stewia
łyżka masla z orzechów ziemnych

Jajka zmiksować razem ze stewią i ziarenkami z laski wanilii. Dolać do mąki owsianej i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffiny przelewać naprzemiennie ciasto-masło orzechowe-ciasto. Piec w 18 stopniach ok. 15-20 minut do suchego patyczka.

10 komentarzy:

  1. Ale to pysznie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają jakby były nadziane resse's

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe babeczki, nic tylko się rozkoszować smakiem!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniale muffinki. Swietnie,ze przepis tez sie znalazl:-). Uprzedzilas natretow:-P. Dziekuje. Mam tylko jedno pytanie. Jak robisz Kasiu,ten orzechowy twarozek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię tych natrętów ;) ...już pytali na facebooku, więc przepis od razu się pojawił. Orzechowy twarożek to po prostu masło orzechowe+twarożek na sernik + stewia, na bogato dodaję też mielone orzechy =)

      Usuń
  5. Taki krótki przepis, a taki cudowny efekt. :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)