czwartek, 11 czerwca 2015

Bananowo-kokosowy sernik z serka włoskiego z gorzką czekoladą

.....podany z cytrynowo-miodowym sosem i duszonymi morelami.

Przepis:
125g serka typu włoskiego (capri)
łyżka jogurtu naturalnego
jajko
1 średni banan
2 łyżki mąki kokosowej
2 kostki gorzkiej czekolady (tutaj:pomarańczowa bez cukru)

Banana rozgnieść widelcem. Serek "utrzeć" razem z jogurtem i jajkiem. Do serkowej masy dodać banana i mąkę kokosową. Dokładnie wymieszać. Następnie dosypać drobno posiekaną czekoladę i ponownie wymieszsać.
Piec w 180 stopniach ok. 30 minut. Podałam schłodzony z ciepłym sosem (w rondelku rozpuszczony miód z sokiem z cytryny + podduszone w tym sosie morele)



11 komentarzy:

  1. Mogę przepis? *.* Wygląda pięknie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. A już myślałam, że źle przeczytałam i miało być 'wiejskiego'. Widziałam serek capri wiele razy, a nigdy się nie skusiłam. A tu takie cudo można z niego wyczarować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie pomyslalabym o takim wykorzystaniu tego serka - swietny pomysl ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ostanio widziałam ten ser ale nie wiedziałaym komletnie co z nim zrobić

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smaczny!
    polarois.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie serniczki. ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale mi zrobiłaś ochotę na sernik ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mmm, wygląda smakowicie :) Te morelki - pycha!

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)