wtorek, 19 maja 2015

Kokosowo-bananowe muffiny z białej fasoli ze słonecznikiem&figami

...podane z duszonym w miodzie rabarbarem.
Przepis:
1/2 puszki białej fasoli
jajko
duży banan
3 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka wiórek kokosowych
1-2 suszone figi
łyżka łuskanego słonecznika
1/3 szklanki mleka
stewia (opcjonalnie, jeśli słodycz banana Wam nie wystarczy)

Fasolę odcedzić i przepłukać wodą. Zmiksować razem z bananem na gładką masę. Dodać jajko, mąkę, wiórki,posiekane figi,słonecznik, mleko, ew. stewię/słodzik i dokładnie wymieszać. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Pieczemy w 180 stopniach ok.30 minut. 




6 komentarzy:

  1. Jesli chodzi o muffinki,w dodatku w tak zdrowej odslonie,to bardzo prosze o przepis:-P. Dziekuje:-). Przed chwila dostalam wiadomosc od corki,ze kostki piernikowe z tofu zTwojego przepisu Kasiu sa SUPER!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepis będzie wieczorkiem, a córkę proszę pozdrowić =) Bardzo się cieszę, że kosteczki smakowały!

      Usuń
  2. Wygląda bardzo smakowicie i też chciałabym przepis, niestety, nie mam piekarnika :<

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam fasolowe wypieki, super babeczki :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)