...podane z duszonym w miodzie rabarbarem.
Przepis:
jajko
duży banan
3 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka wiórek kokosowych
1-2 suszone figi
łyżka łuskanego słonecznika
1/3 szklanki mleka
stewia (opcjonalnie, jeśli słodycz banana Wam nie wystarczy)
Fasolę odcedzić i przepłukać wodą. Zmiksować razem z bananem na gładką masę. Dodać jajko, mąkę, wiórki,posiekane figi,słonecznik, mleko, ew. stewię/słodzik i dokładnie wymieszać. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Pieczemy w 180 stopniach ok.30 minut.
Jesli chodzi o muffinki,w dodatku w tak zdrowej odslonie,to bardzo prosze o przepis:-P. Dziekuje:-). Przed chwila dostalam wiadomosc od corki,ze kostki piernikowe z tofu zTwojego przepisu Kasiu sa SUPER!
OdpowiedzUsuńPrzepis będzie wieczorkiem, a córkę proszę pozdrowić =) Bardzo się cieszę, że kosteczki smakowały!
UsuńWygląda bardzo smakowicie i też chciałabym przepis, niestety, nie mam piekarnika :<
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam fasolowe wypieki, super babeczki :)
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis. ;)
OdpowiedzUsuń