....podany z karmelowym sosem zero kalorii.
3/4 puszki czerwonej fasoli
Przepis:
jajko
łyżka kakao
ok. 8 kropelek kropli miętowych(*do kupienia w aptece)
stewia do smaku
łyżka mąki kokosowej (można zastąpić inną, dowolną)
łyżka mleka
proszek do pieczenia
nadzienie:
1/3 kostki twarogu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
skórka otarta z limonki
łyżeczka soku z limonki
stewia
(wszystko mieszamy)
Fasolę przepłukać i zmiksować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Na blaszce rozsmarować 2 duże , w miarę równe placki i piec ok 20 minut w 180 stopniach. Na wystudzony placek nakładamy twarożek, truskawki i przykrywamy drugim plackiem. Torcik podajemy schłodzony.
Mniam, mniam. Wygląda wybornie.
OdpowiedzUsuńTeż dziś robię ciasto fasolowe,muszę spróbować tego sosu ;)
OdpowiedzUsuńWow, ten mini torcik musi być pyszny! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!
Mój ulubiony sos Walden <3
OdpowiedzUsuńFasolowe kradnę wszystko! jedynie z mięty rezygnuję :)
Też się zakochałam w tym waldenie <3 ... Wcześniej jadłam czekoladowy, ale karmel to już w ogóle magia!
UsuńPięknie podane to ciasteczko!
OdpowiedzUsuńjejku, wygląda jak wielkie oreo :D
OdpowiedzUsuń:D A smakuje jak After eight =D ...2 dobroci w jednym!
Usuńprezentuje się naprawdę pysznie!
OdpowiedzUsuńPychotka :))
OdpowiedzUsuńNie lubię jakoś tego sosu, jest za słodki, według mnie oczywiście :P
OdpowiedzUsuńTo musi smakować genialnie :)
OdpowiedzUsuń