poniedziałek, 4 maja 2015

Czekoladowo-miętowy torcik fasolowy z limonkowym twarożkiem&truskawkami


....podany z karmelowym sosem zero  kalorii.
Przepis:
3/4 puszki czerwonej fasoli
jajko
łyżka kakao
ok. 8 kropelek kropli miętowych(*do kupienia w aptece) 
stewia do smaku
łyżka mąki kokosowej (można zastąpić inną, dowolną)
łyżka mleka
proszek do pieczenia

nadzienie:
1/3 kostki twarogu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
skórka otarta z limonki
łyżeczka soku z limonki
stewia
(wszystko mieszamy)

Fasolę przepłukać i zmiksować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Na blaszce rozsmarować 2 duże , w miarę równe placki i piec ok 20 minut w 180 stopniach. Na wystudzony placek nakładamy twarożek, truskawki i przykrywamy drugim plackiem. Torcik podajemy schłodzony. 



12 komentarzy:

  1. Mniam, mniam. Wygląda wybornie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Też dziś robię ciasto fasolowe,muszę spróbować tego sosu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, ten mini torcik musi być pyszny! :)
    Świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mój ulubiony sos Walden <3
    Fasolowe kradnę wszystko! jedynie z mięty rezygnuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też się zakochałam w tym waldenie <3 ... Wcześniej jadłam czekoladowy, ale karmel to już w ogóle magia!

      Usuń
  5. Pięknie podane to ciasteczko!

    OdpowiedzUsuń
  6. jejku, wygląda jak wielkie oreo :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :D A smakuje jak After eight =D ...2 dobroci w jednym!

      Usuń
  7. prezentuje się naprawdę pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie lubię jakoś tego sosu, jest za słodki, według mnie oczywiście :P

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)