.....podany z serkiem orzechowym.
Przepis:
jajko
1/3 szklanki mleka
proszek do pieczenia
stewia
laska rabarbaru
1/2 jabłka
garść rodzynek
2 kostki gorzkiej czekolady
Mąkę, proszek do pieczenia,stewię , jajko i mleko wymieszać ze sobą. Rabarbar , oraz jabłko obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Na końcu dosypać posiekaną na niewielkie kawałeczki czekoladę i rodzynki. Mieszać do połączenia się składników. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut.
Pysznie *.*
OdpowiedzUsuńta mąka jest cudowna - wszystko z nią wychodzi takie pyszne ;)
OdpowiedzUsuńWszystko co gryczane smakuje tak niesamowicie dobrze! A ten chlebek wygląda jeszcze na taki idealnie wilgotny :)
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić lepszy użytek z mojej mąki gryczanej. :) Genialny chlebek Ci wyszedł
OdpowiedzUsuńMam pytanie. Ile dalas Kasiu proszku do pieczenia? Moze w koncu mi jakis chlebek wyjdzie:-P.
OdpowiedzUsuń1/2 łyżeczki, ale chlebek nie urósł duży. To są takie mini kromeczki ;)
Usuńale pyszności :3
OdpowiedzUsuń