niedziela, 24 maja 2015

Chlebek gryczany z jabłkiem, rabarbarem, rodzynkami & czekoladą

.....podany z serkiem orzechowym.
Przepis:
100g mąki gryczanej
jajko
1/3 szklanki mleka
proszek do pieczenia
stewia
laska rabarbaru
1/2 jabłka
garść rodzynek
2 kostki gorzkiej czekolady

Mąkę, proszek do pieczenia,stewię , jajko i mleko wymieszać ze sobą. Rabarbar , oraz jabłko obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę i dodać do ciasta. Na końcu dosypać posiekaną na niewielkie kawałeczki czekoladę i rodzynki. Mieszać do połączenia się składników. Piec w 180 stopniach ok. 30 minut.

7 komentarzy:

  1. ta mąka jest cudowna - wszystko z nią wychodzi takie pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko co gryczane smakuje tak niesamowicie dobrze! A ten chlebek wygląda jeszcze na taki idealnie wilgotny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę zrobić lepszy użytek z mojej mąki gryczanej. :) Genialny chlebek Ci wyszedł

    OdpowiedzUsuń
  4. Mam pytanie. Ile dalas Kasiu proszku do pieczenia? Moze w koncu mi jakis chlebek wyjdzie:-P.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 łyżeczki, ale chlebek nie urósł duży. To są takie mini kromeczki ;)

      Usuń

Zapraszam do komentowania :)