piątek, 3 kwietnia 2015

Pomarańczowy torcik brownie z fasoli.


Przepis:
puszka fasoli
1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (bez glutenu)
1 łyżka kakao
1 banan
łyżeczka stewii
łyżka wiórków kokosowych
łyżka skórki otartej z pomarańczy
jajko
2 łyżki mleka

+ dżem truskawkowy 100% 
serek homogenizowany naturalny
łyżeczka stewii/słodzika/miodu
dowolne owoce

Fasolę zblendować na gładką masę razem z bananem. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do okrągłej formy i piec w 180 stopniach ok. 35 minut.
Po upieczeniu ciasto posmarować dżemem, następnie na dżem wylać serek wymieszany z dowolnym słodzikiem. "Pizzę "ozdobić owocami i obsypać kakao. Smacznego.





3 komentarze:

  1. Śliwki do śniadania? Uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pizza inaczej? uwielbiam :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)