Naleśniki jaglane z twarogiem i dżemem truskawkowym/twarogiem & czekoladowym masłem orzechowym
Przepis:
50g mąki jaglanej
jajko
1/2 szkl. mleka + chlust wody
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej lub delikatnie wysmarowanej olejem (uwaga, są bardzo delikatne!),
Naleśniki smarujemy ulubionym dżemem/masłem orzechowym, nakładamy twaróg i składamy trójkąty.
Podasz przpeis? ;)
OdpowiedzUsuńpost edytowany, przepis jest ;)
UsuńNaleśniki jaglane są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zatęskniłam za najzwyklejszym naleśnikiem z serkiem i dżemem, jak za dzieciaka... ;)
OdpowiedzUsuńod dwóch dni takie coś za mną chodzi <3
OdpowiedzUsuńMówiłam już, że uwielbiam.naleśniki
OdpowiedzUsuń