sobota, 25 kwietnia 2015

Naleśniki jaglane

Naleśniki jaglane z twarogiem i dżemem truskawkowym/twarogiem & czekoladowym masłem orzechowym

Przepis:
50g mąki jaglanej
jajko
1/2 szkl. mleka + chlust wody

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej lub delikatnie wysmarowanej olejem (uwaga, są bardzo delikatne!),
Naleśniki smarujemy ulubionym dżemem/masłem orzechowym, nakładamy twaróg i składamy trójkąty.

7 komentarzy:

  1. Podasz przpeis? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naleśniki jaglane są bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. właśnie zatęskniłam za najzwyklejszym naleśnikiem z serkiem i dżemem, jak za dzieciaka... ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. od dwóch dni takie coś za mną chodzi <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Mówiłam już, że uwielbiam.naleśniki

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)