wtorek, 31 marca 2015

Fasolowe trufle piernikowe (vegan)


Przepis:
1/2 puszki fasoli
1 łyżka płatków owsianych (GF)
1/2 banana
łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 daktyl
1 czubata łyżeczka stewii/miodu/ksylitolu
2 łyżki mielonych orzechów laskowych

Odsączoną i przepłukaną wodą fasolę blendujemy na gładką masę z kakao i bananem. Następnie dodajemy przyprawy, stewię, posiekanego daktyla i mielone orzechy. Mieszamy i z powstałej masy formujemy kule. Zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Rano zajadamy!



7 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Też mnie to rozbawiło jak przeglądałam blogi... =D fasolowych nigdy dość.

      Usuń
  2. ojej, świetny pomysł na małą słodycz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne trufle, niby nic, takie małe, a są na pewno słodkie i przy tym zdrowe!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam. Zjadłabym wszystkie :)
    Pozdrawiam,
    fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)