Przepis:
1 łyżka płatków owsianych (GF)
1/2 banana
łyżeczka kakao
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 daktyl
1 czubata łyżeczka stewii/miodu/ksylitolu
2 łyżki mielonych orzechów laskowych
Odsączoną i przepłukaną wodą fasolę blendujemy na gładką masę z kakao i bananem. Następnie dodajemy przyprawy, stewię, posiekanego daktyla i mielone orzechy. Mieszamy i z powstałej masy formujemy kule. Zostawiamy w lodówce najlepiej na całą noc. Rano zajadamy!
porwałabym wszystkie ! <3
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńFasolowe dzisiaj po raz trzeci :D
OdpowiedzUsuńTeż mnie to rozbawiło jak przeglądałam blogi... =D fasolowych nigdy dość.
Usuńojej, świetny pomysł na małą słodycz :)
OdpowiedzUsuńświetne trufle, niby nic, takie małe, a są na pewno słodkie i przy tym zdrowe!
OdpowiedzUsuńMniam. Zjadłabym wszystkie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
fit-healthylife.blogspot.com