niedziela, 26 lipca 2015

Placki z czereśniami & sosem miętowo-czekoladowym


Przepis:
30g mąki owsianej bezglutenowej
20g mąki gryczanej
10g mąki Teff
proszek do pieczenia
stewia 
1/4 szklanki mleka
jajko
garść czereśni

Wszystkie składniki ciasta ze sobą połączyć, dodać wydrylowane i pokrojone na drobno czereśnie;dokładnie wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron na małym ogniu.

Sos:
łyżka kakao
chlust mleka
stewia
kropla olejku miętowego


11 komentarzy:

  1. Ooo,leżą u mnie czereśnie i aż się proszą o placki,można przepis?

    http://lifeofangiee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. na widok takich placuszków aż ślinka cieknie! idealne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, ładnie wyglądają te placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale dobre, już sobie wyobrażam te czereśnie w środku <3

    OdpowiedzUsuń
  5. jeeeeeeeeeeeejj <3 połączenie tego, co uwielbiam <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Super placuszki! Na sam widok placuchow,to sie od razu glodna czuje:-). Tez prosze o przepis:-P. No jak ja kochem placuszki......;-).

    OdpowiedzUsuń
  7. Zapomnialam zapytac. Kasiu ile Ci wyszlo z podanego przepisu tych kawowych muffinek? Pytam,bo nie wiem czy od razu podwoic porcje:-).

    OdpowiedzUsuń
  8. Z czereśniami... Musiały być przepyszne!!! <3

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)