Przepis:
2 łyżki mąki owsianej(bezglutenowa)
2 łyżki mąki kokosowej
łyżka proszku budyniowego waniliowego
proszek do pieczenia (bezglutenowy)
2 jajka
1/4 szklanki mleka
skórka otarta z cytryny
sok z 1/2 cytryny
stewia
szczypta soli
Białka ubijamy z solą i stewią na sztywną pianę. W osobnej misce mieszamy mąki, budyń, proszek,skórkę z cytryny.
Żółtka roztrzepujemy razem z mlekiem i sokiem z cytryny. Dolewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy ubite białka powoli i bardzo delikatnie łączymy z ciastem. Omlet smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.
sos:
łyżka masla orzechowego
łyżka mleka
2 łyżki jogurtu
Masło orzechowe rozpuścić delikatnie podgrzewając w rondelku razem z mlekiem.
Gdy chwile przestygnie dodać jogurt i wymieszać.
Zjadłabym taki pyszny omlet :)
OdpowiedzUsuńale super puszysty i ten sos! :)
OdpowiedzUsuńświetny!
OdpowiedzUsuńMniam, pyszny omlecior!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuńJaki on puchaty :D Będę musiała go zrobić na dniach :D
OdpowiedzUsuńniesamowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSuper omlecik. Jest przepis,no to jutro bedzie pyszne sniadanko:-).
OdpowiedzUsuń