...nadziana cynamonowym masłem orzechowym, podana z kremem czekolada-mięta.
Przepis:
2 łyżki mąki kokosowej
jajko
1/4 szklanki mleka
skórka z 1 małej pomarańczy
sok z 1/2 pomarańczy
proszek do pieczenia
stewia
nadzienie:
masło orzechowe
1/2 łyżeczki cynamonu
krem:
1/4 puszki czerwonej fasoli
czubata łyżeczka kakao
2 krople olejku miętowego lub aromatu
stewia/inny słodzik
Do płatków dodać mleko, mąkę, stewię, jajko,proszek do pieczenia oraz startą skórkę z pomarańczy i świeżo wyciśnięty sok. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W osobnej misce przygotować nadzienie mieszając dowolne masło orzechowe ( tutaj: masło 100% orzechów) z cynamonem. Kokilkę delikatnie posmarować olejem, żeby ciasto było łatwiej wyciągnąć po pieczeniu i obsypać mąką. Do kokilki przelać 1/2 ciasta, następnie na środek dodać nadzienie orzechowe i przykryć pozostałą ilością ciasta. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ok.30-35 minut.
Fasolę przepłukać i dokładnie zmiksować. Dodać kakao, olejek miętowy, substancję słodzącą. Ew. gdyby krem był zbyt gęsty i nie dał się mieszać dodać 1 łyżkę mleka. Dobrze schłodzić w lodówce. Tak przygotowanym kremem smarować owsiankę.
Pychotka :)))
OdpowiedzUsuńa wygląda jak pączuś! :D
OdpowiedzUsuńCynamonowe masło orzechowe ? Chyba niedługo takie powstanie i u mnie :)
OdpowiedzUsuńowsianka jak marzenia, nie dosyć, ze świetnie wygląda to jeszcze z tak pyszną niespodzianką w środku :)
OdpowiedzUsuńProszę podaj przepis :)
OdpowiedzUsuńGenialne, czekam na przepis ;)
OdpowiedzUsuńto nadzienie z masła orzechowego wspaniałe!
OdpowiedzUsuńSwietny pomysl z tym maslem z dodatkiem cynamonu. Z reszta jak kazdy inny przepis,ktory dodajesz:-). Widze,ze nie tylko ja tutaj wyczekuje za przepisem:-P. Pozdrawiam Kasiu;-).
OdpowiedzUsuńPrzepraszam,ale przeskoczyl mi przycisk i wkradl sie blad,a jestem na to bardzo wyczulona. Mialo byc ZRESZTA!!!!;-).Jeszcze raz przepraszam:-P.
OdpowiedzUsuń