niedziela, 26 kwietnia 2015

Chałwowo-cynamonowe batoniki owsiane z daktylami i orzechami


Przepis:
45 g płatków owsianych
niewielki banan
jajko
2 daktyle
kilka orzechów włoskich
pół łyżeczki cynamonu
łyżeczka tahini

Banana rozgnieść widelcem. Dodać jajko i wymieszać. W osobnej misce wymieszać płatki ,pokrojone daktyle, pokruszone orzechy cynamon i tahini. Masę bananową przelać do owsianej i dokładnie ze sobą połączyć. Spód małej blachy wyłożyć ciastem ( ja użyłam keksówki). Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach. Przestudzić i wykroić batoniki.


9 komentarzy:

  1. A przepis gdzie? Kocham chałwę i cynamon, to coś dla mnie ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. nabralam ochoty na takie batony : ) pyszne !

    OdpowiedzUsuń
  3. ktoś tu znów narobił mi smaka... :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Już wiem, czym zastąpię moje ukochane fudge, które niestety nie są zbyt dietetyczne ani zdrowe... :D:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, pyszne musiały być :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)